Egy kis közélet

giskard szobája

Ez itt a szobám, foglalj helyet! Egyszerű, de barátságos. Nyugodtan nézz körül, olvasgass, elmélkedj, és ha szeretnél, hagyj üzenetet!

rágcsálnivaló

2007.06.08. 13:47 giskard

A nap rejtélye

A kiscica nagyon okos teremtmény. Amellett, hogy ha megsimogatom, akkor dorombol, még az agytevékenység legkritikusabb időszakaiban is meglepően izgalmas és szemérmetlen kérdésekkel tud előállni. Ez történt akkor is, amikor ma hajnali fél ötkor az első metrót vártuk a Batthyány téren. A probléma röviden és velősen a következő: A számláló ugyebár még régimódi, úgyhogy nem azt mutatja, mennyi idő van még hátra, hanem hogy mennyi telt el az előző metró elmenetele óta. No, de az első metrót honnan számolják? Mert számolták. Úgy vélem, a kérdés esetleges jövőbeli megválaszolása sokkal közelebb visz majd minket univerzumunk legmélyebb titkainak megértéséhez.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bali.blog.hu/api/trackback/id/tr2694977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása